04/05/2023

DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE

EDUCACIÓ PRIMÀRIA: 

SORTIDA AL MONESTIR DE LA REAL I LA SEVA BIBLIOTECA. 

Una de les activitats que hem duit a terme enguany per celebrar el Dia del Llibre ha estat realitzar una sortida amb l'alumnat de primària a un espai molt emblemàtic i proper al nostre centre, el Monestir de la Real. Allà ens va rebre el seu prior, el pare Josep Amengual, historiador i teòleg, que molt amablement ens va parlar dels origens de la Real, lloc ja habitat pels romans, però que deu el seu nom als àrabs. També ens parlà del campament que hi establí el rei en Jaume durant la conquesta de Mallorca, de la fundació del monestir per part del comte Nunyo Sanç, de l'estada del Beat Ramon Llull i d'un llarg etcétera de fets històrics ben curiosos que ens va agradar molt conèixer.
Recorrérem el preciós claustre a sota del qual el pare Josep ens va dir que hi ha un aljub, la sala capitular, on antigament es reunien els monjos i que actualment acull unes pintures de gran valor i, finalment, la cirereta el pastís, la biblioteca, anomenada Biblioteca Balear. Aquesta biblioteca va ser fundada a l'any 1930 despés de conèixer el testament d'en Ramon Lull, que va deixar en herència un cofre ple de llibres seus al Monestir de la Real, que tan bé l'havia acollit, però que misteriosament va desaparèixer. Actualment la biblioteca conté uns 50.000 llibres. Un dels exemplars que s'hi conserva és el Còdex del Consolat de Mar, el més antic existent (1385). També hi ha diverses obres d'en Ramon Llull ben antigues i molts de llibres de diferent temàtica. 
Podem dir que el Monestir de la Real és un lloc amb història i un tresor al nostre abast. Agraïm molt l'acollida i explicacions del pare Josep Amengual, un pou de saviesa que fa goig escoltar.

Aquí teniu recollides les fotos de la nostra visita cultural. 

Llavors, a la biblioteca de la nostra escola, per complementar la visita contàrem una llegenda relacionada amb el Monestir de la Real, L'abat i el rei. Vaja tres preguntes malintencionades que li va fer el rei al tranquil abat!

L'abat i el rei.

Si voleu saber-ne més de la història del monestir i de la seva biblioteca a continuació vos deixam l'enllaç a un interessant article i a un vídeo informatiu.EDUCACIÓ INFANTIL: EN AQUEST CONTE NO HI HA CAP DRAC. 

Amb l'alumnat d'infantil, a la biblioteca hem contat el conte En aquest conte no hi ha cap drac, d'en Lou Carter. Tracta d'un drac que ja està cansat de segrestar a princeses primmirades i de què els cavallers les rescatin i el vencin sempre. Vol ser ell l'heroi, per això oferirà el seu ajut a personatges de diferents contes... Aconseguirà el seu propòsit?

Mirau les fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada